Sporten voor alle kinderen

Scoren in de wijk

Scoren in de wijk is een project in 3 Veenendaalse wijken, waaronder de wijk Engelenburg (JES-gebied) waar de Vlieger staat. Elke 2e woensdag van 13.00-15.00 kunnen leerlingen van de Vlieger in de leeftijd 8 t/m 12 jaar gratis sporten. Dit doen ze samen met kinderen uit de andere wijken. 

Behalve sporten (vooral voetbal) wordt intensief gewerkt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Het doel van het project is een bijdrage leveren aan de wijken en een positieve houding van jonge wijkbewoners.

Aanmelden kan via de Vlieger. Scoren in de Wijk is een initiatief van Jaap Pilon i.s.m. sportservice Veenendaal. website Scoren in de Wijk

Jeugdfonds sport en cultuur

Kan uw kind niet meedoen aan sport of cultuur omdat u te weinig financiële middelen hebt?
Dan komt uw kind mogelijk in aanmerking om mee te doen via het jeugdfonds voor sport en cultuur. De Vlieger is intermediair.

Hoe werkt het?

Uw kind kiest een sportclub of muziekles in Veenendaal. Op de Vlieger vult u een aanmeldingsformulier in.  
Wij doen een aanvraag bij het Jeugdfonds. Als de aanvraag wordt goed gekeurd, betaald het Jeugdfonds contributie of lesgeld aan de club. Uw kind kan een jaar lang mee doen. Na dit jaar doet u een nieuwe aanvraag.

n.b. er is een maximum vergoeding per jaar vanuit het Jeugdfonds. Is een sport/les duurder? Dan kunt u of een andere sport/les kiezen of het verschil zelf bijbetalen. Soms is het mogelijk voor uw kind om korter dan een jaar te sporten. Tussentijds wisselen van sport/les is helaas niet mogelijk.